Pittige Varkenshaas met Honing-Mosterd

Dit is een heel simpel gerecht. Je bent maar 5 minuten actief bezig en de rest van de tijd doet de oven het werk. Eigenlijk is dit een soort broodje beenham honing mosterd, maar dan als avondeten. Wie wil dat nou niet? Ik ben enorm fan van varkensvlees. Veel mensen zijn er nog steeds een beetje bang voor, waarom weet ik niet. Misschien omdat ze denken dat het heel vet is, maar in varkenshaas zitten minder calorieën dan in ossenhaas. Geen excuus dus! Over het algemeen vind ik de vettere delen van het varken wel lekkerder (lees: schouder, buikspek), varkenshaas kan snel uitdrogen. Doe het dus niet te lang in de oven! Mijn stuk was vrij dun en was na een kwartier in de oven perfect. Als je een dikker stuk hebt kan je het 20 minuten in de oven doen. Het is ook best pittig door de chili flakes maar daarvan kan je de hoeveelheid natuurlijk gewoon verminderen. Lekker met een frisse salade!

Aangepast van een recept van Food and Wine Magazine

2 personen
1 tl chili flakes
1 tl venkelzaad
2 tl mosterdpoeder
350 gr varkenshaas
1 tl olijfolie
peper en zout op smaak
1 el Dijon mosterd
1 el grove Zaanse mosterd
1 el honing

1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Kneus de chili flakes en venkelzaad in een vijzel. Je kan de specerijen ook in een theedoek leggen en alles met een pollepel een beetje pletten. Het hoeft geen poeder te worden, alleen een beetje gekneusd.

2. Smeer een klein beetje olijfolie op de varkenshaas en bestrooi met peper en zout. Rol het vlees door het kruidenmengsel doe het in een ovenschaal en bak het 15-20 minuten in de oven. Haal het na deze tijd uit de oven en laat 10 minuten rusten.

3. Meng ondertussen de twee soorten mosterd en honing in een klein bakje. Serveer dit bij het vlees.

Dat was snel he?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*