Zelfgemaakte Big Mac

Ik kom er maar gewoon voor uit. I love McDonalds. Kleffe broodjes, dunne frietjes, vlees waarvan je geen enkel idee hebt waar het vandaan komt en chemische sauzen. Als je er niet dik van zou worden zou ik er elke week heen gaan. “Oh eet jij bij de McDonalds? Vind ik niks voor jou!” zijn woorden die ik vaak te horen krijg. Het is misschien niet zo culinair verantwoord maar dat kan me niks schelen. Ik schreeuw mijn McDonalds liefde van de daken.

En dan ga ik je nu vertellen hoe je zelf een Big Mac maakt. De beste burger van allemaal.

Voor 6 personen

THE SAUCE
125 ml Zaanse mayonaise
3 el sweet pickle relish*
2 el witte ui, heel fijn gehakt
1 tl azijn
1 tl kristalsuiker
1/4 tl paprikapoeder
1/2 tl Dijon mosterd
1 teen knoflook, fijngehakt
klein scheutje olijfolie

Burger
600-800 gr rundergehakt
3 bosuitjes, fijngesneden
1 el olijfolie + om mee te bakken
peper en zout

Samenstellen
6 (zachte!!) hamburgerbroodjes
6 plakjes cheddar
ijsbergsla

1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng alle ingrediënten voor de saus. Zet deze in de koelkast voordat je hem gaat gebruiken. Je kan dit tot een dag van tevoren doen.

2. Meng voor de hamburgers het gehakt met de bosui, olijfolie, peper en zout. Vorm er hamburgers van met je handen en smeer deze licht in met olie. Laat een grillpan goed heet worden en bak de hamburgers 6-8 minuten. Leg tijdens de laatste twee minuten de cheddar er op zodat deze kan smelten. Doe op dit moment ook de broodjes, opengesneden in de oven.

3. Haal na 2 minuten de broodjes uit de oven, of als deze een beetje goudbruin zijn. Smeer een flinke lepel saus op de onderkant van de broodjes. Leg de burgers erop en doe er wat ijsbergsla op. Klaar!

* Te koop bij Tjin’s. Je kan het ook vervangen door hele fijngehakte blokjes augurk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*