Zelfgemaakte Vissticks met Ravigottesaus

Vissticks uit de vriezer en spinazie a la creme met een gekookt ei is iets waar ik als kind enorm van kon genieten. Alleen is het natuurlijk niet echt culinair verantwoord. Toch ik moet toegeven dat ik nog steeds een enorme visstick fan ben. Ik eet het bijna nooit, maar als ik echt moe ben en m’n hersenen geen ander gerecht kunnen bedenken grijp ik een keer in de zo veel tijd stiekem naar de vissticks. Maar zoals met bijna al het eten: zelf maken is lekkerder! En ik had toevallig plotseling enorm veel zin om zelf vissticks te maken, een beetje zoals vroeger maar dan écht lekker. Ik had het nog nooit gedaan maar het is geen rocket science. Vis paneren en bakken, dat kan iedereen. En geloof me, ze waren een stuk lekkerder dan de kant en klare versie!

Voor 2 personen

Ravigottesaus
3 el Zaanse mayonaise
3 el Griekse yoghurt
1 el kappertjes, fijngehakt
3 el augurk, in kleine blokjes gesneden
1 el citroensap
1 el fijngehakte platte peterselie

Vissticks
400 gr stevige witvis (schelvis, kabeljauw oid)
1-2 el mosterd
bloem om in te paneren
peper en zout naar smaak
2 eieren, geklutst
panko om in te paneren (japans broodkruim, je kan ook ander broodkruim gebruiken)
zonnebloemolie om in te bakken

Spinazie
400 gr verse spinazie, gewassen
peper en zout op smaak
olie om in te bakken

1. Maak eerst de ravigottesaus door alle ingrediënten door elkaar te mengen. Zet apart.

2. Maak dan de vissticks. Snijd de vis in repen en smeer ze aan 1 kant heel dun in met mosterd, het beste kan je hier voor een kwastje gebruiken.

3. Zet drie bakjes klaar, je gaat de vissticks hier in paneren dus het is wel handig als ze in de bakjes passen en je ook nog een beetje ruimte hebt om ze rond te bewegen. Doe in een bakje bloem en breng de bloem op smaak met peper en zout. Doe het ei in het tweede bakje en panko in het laatste bakje.

4. Doop elk stukje vis eerst in de bloem, zorg dat de vis helemaal bedekt is maar niet te dik. Schud eventueel de bloem die te veel is er af. Doop de vis vervolgens in het ei en daarna in de panko. Leg opzij tot je klaar bent om alles te bakken.

5. Verhit een laag zonnebloemolie in een koekenpan, niet te dik maar de olie moet wel de hele pan bedekken. Laat de olie goed heet worden, anders worden je vissticks zompig en nemen ze al het vet op. Dat wil je niet. Het is ook belangrijk dat de vissticks allemaal naast elkaar in de pan passen, gebruik zo nodig 2 pannen of werk in batches (eerst alle vissticks bakken die in een pan passen, daarna de volgende lading).

6. Leg de vissticks in de pan en bak ze op middelhoog vuur in ongeveer 2 minuten per kant goudbruin, dit is ook afhankelijk van de dikte. Draai de vissticks maar een keer om, anders heb je de kans dat ze uit elkaar vallen.

6. Laat de vissticks even uitlekken op keukenpapier en serveer met ravigottesaus. Vooral erg lekker met gebakken spinazie en rijst. Of maak er een lekkere salade van spinazie bij!

One Comment

  1. Connie de Kok

    Bedankt voor dit recept ! Het was heerlijk alle vis is op !

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*