Tonijn Tartare met Croutons

Tonijn eet ik het allerliefst rauw. Met verse sashimi van goede kwaliteit of een goede tonijn tartare maak je mij enorm blij! Toch is het iets wat ik niet vaak zelf maak. Gek eigenlijk, want het is super makkelijk, je hoeft er niet eens voor te koken. Het belangrijkste als je rauwe tonijn gaat eten is, je raadt het al, verse tonijn. Ga naar een goede visboer en vraag om tonijn voor sushi, dan krijg je als het goed is een kakelvers stukje vis. Om de tonijn te snijden heb je wel een goed mes nodig. Mijn oom heeft ooit voor mijn verjaardag tonijn tartare met croutons er op gemaakt. Dat vond ik zo lekker, dat ik dat nu ook altijd doe! De tartare is natuurlijk vrij zacht van textuur, en het knapperige van de croutons geeft het gerecht veel meer bite.

Voor 2 personen

1 witte boterham, in kleine blokjes gesneden
1 tl olijfolie
300 gr verse tonijn
2 el avocado, in kleine blokjes gehakt
2 el komkommer, in kleine blokjes gehakt
1 el bosui, in kleine blokjes gehakt
1 tl mayonaise (het liefst japanse, maar andere is ook goed)
klein scheutje sesamolie
1  tl sojasaus
0,5 tl wasabi (of meer of minder, afhankelijk van hoe pittig je hem wil hebben)

1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Doe de blokjes brood met de olijfolie in een ovenschaal en hussel goed, zodat alle blokjes met de olie zijn besmeerd. Doe de croutons in de oven en bak tot ze goudbruin zijn. Dit is afhankelijk van hoe snel je oven warm wordt. Ik doe croutons altijd gewoon in een koude oven, met een stuk vlees of een taart kan dat niet, maar met croutons is dat geen probleem. Mijn croutons waren ongeveer na een kwartier klaar.

2. Maak ondertussen de tonijn tartare door de tonijn heel fijn te snijden. Snijd hem eerst in plakken, deze plakken snijd je vervolgens in blokjes. Dan blijf je hem kleiner snijden tot de gewenste grootte.

3. Meng de tonijn met de rest van de ingrediënten. Je kan zien of alles goed is gemengd als de mayonaise gelijk verdeeld is over de tartare. Druk de tartare door een ronde steker als je deze hebt, zodat het een mooi strak rondje wordt. Als je dit niet hebt geen probleem, leg het gewoon op een bord en het smaakt even lekker!

4. Haal de croutons wanneer de klaar zijn uit de oven. Laat heel eventjes afkoelen en leg bovenop de tonijn tartare. Dat was makkelijk he? Eet smakelijk!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*