Momofuku Pork Buns

Deze broodjes zijn echt debiel lekker. Maar echt. Ik zei laatst tegen een vriendin dat ik waarschijnlijk met al haar exen aan de haal zou kunnen gaan. En als ik dan deze broodjes voor haar zou maken zou ze me nog steeds aardig vinden. Ik probeer het maar niet, maar nu heb je wel een beeld van hoe lekker deze broodjes zijn. Ze stonden al heel lang op mijn culinaire wishlist, maar het leek me altijd heel veel werk. Maar toen ik ze eenmaal had gemaakt merkte ik dat het echt super makkelijk is! Je moet wel een dag van tevoren beginnen met het vlees. Maar dat is ongeveer 2 minuten werk. Deze broodjes zijn de signature dish van de Momofuku bar in New York, en als je ze hebt geproefd begrijp je waarom.

Voor 10 broodjes

Vlees
3 el grof zeezout *
3 el suiker
500 gr buikspek, zonder zwoerd

Komkommer
1 komkommer
1 el kristalsuiker
1 tl grof zeezout *

Samenstellen
10 Chinese lotusbroodjes (je kan deze ook zelf maken, maar bij mij mislukken ze altijd)
hoisinsaus
bosui, in dunne ringetjes gesneden

1. Meng voor het vlees het zout met de suiker, verdeel dit over het vlees en zet het afgedekt een nacht in de koelkast. Je kan dit in principe ook heel vroeg ’s ochtends doen, en dan rond 20.00 eten. Maar de avond van tevoren beginnen is het best.

2. De volgende dag: verwarm de oven voor op 210ºC. Doe het vlees in een ovenschaal en bak het een half uur op 210ºC, verlaag daarna de temperatuur naar 120ºC. Laat het vlees op deze temperatuur nog ongeveer 1,5-2 uur doorgaren.

3. Snijd de komkommer in plakjes. Doe in een bakje en voeg suiker en zout toe. Meng dit allemaal goed met je handen, masseer de suiker en het zout als het ware in de komkommer. Laat een uurtje staan, of tot je klaar bent om te eten.

4. Verwarm de lotus broodjes. Dit duurt ongeveer 5-7 minuten in een stoompan. Je kan de broodjes ook in de magnetron opwarmen, doe er dan wel huishoudfolie overheen, anders drogen ze uit.

5. Haal het vlees als het gaar is uit de oven en laat even rusten. Snijd het vlees in 10 gelijke plakken. Pak de komkommers erbij. Het zout heeft als het goed is veel vocht onttrokken waardoor de komkommers zijn gekrompen.

6. Besmeer elk broodje op een helft in met hoisinsaus. Leg op elk broodje een plak vlees, komkommer en wat bosui. Serveer direct.

* Dit is mijn lievelingszout voor dit gerecht. Gewoon grof zeezout is anders ook goed, maar dit is naar mijn idee het beste. Gebruik absoluut geen keukenzout of fijn zout. Dan wordt je vlees veel te zout en kan je het weggooien, dat is zonde.

One Comment

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*