Honing Soja Gember Kippenvleugels

Als ik niet weet wat ik moet eten maak ik negen van de tien keer kippenvleugels. Het is goedkoop, lekker en je kan er eindeloos mee variëren. Vaak ga ik toch een beetje op de Aziatische tour, en dit recept is daar geen uitzondering op. Ik vind het daarnaast ook gewoon heel gezellig om een grote schaal kippenvleugentjes op tafel te hebben staan. De kip moet wel even een uurtje marineren, maar dit is daardoor een perfect gerecht voor als je bezoek krijgt. Gisteren kwamen er vriendinnen eten, en het enige wat ik heb hoeven doen is de wekker zetten voor de kip. Meer tijd dus om wijn te drinken en bij te kletsen, win win! Deze kippetjes zijn heerlijk met een Aziatische coleslaw, rijst en paksoi of een rijstnoodle salade.

Voor 4 personen

2 kleine tenen knoflook, fijngehakt
1 stuk gember van 3 cm, fijn gesneden of geraspt
6 el sojasaus
2 el honing
sap van een halve limoen
2 tl sesamolie
1 tl siracha
1,5 kg kippenvleugels
bosui in dunne ringen, om te serveren

1. Maak de marinade door alle ingrediënten behalve de kip te mengen. Voeg de kip toe en roer goed, zodat de marinade goed verdeeld is over alle kip. Laat afgedekt ongeveer een uur marineren in de koelkast (langer mag ook!).

2. Verwarm de oven voor op 220ºC. Doe de kip in een ovenschaal en giet de marinade er over heen. Doe de kip in de oven wanneer deze goed heet is. Bak de kip in 30 minuten knapperig en sticky. Als de kip te snel verkleurt kan je aluminiumfolie over de schaal doen. Haal de kip uit de oven en bestrooi met de bosui, eet smakelijk!

One Comment

  1. Pingback: Sticky Kippenvleugels in de Pan - First We EatFirst We Eat

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*