Slabakjes met Thaise Kipgehaktsalade

Deze Thaise klassieker is zo klaar en heeft superveel smaak! En hoe leuk is het om eten in slabakjes te serveren? Ik vind dat dus best wel leuk. Ik maakte dit gerecht al vaak met varkensgehakt maar een vriend maakte het laatst voor me met kipgehakt en dat vond ik misschien nog wel lekkerder! Normaal zou ik niet snel kipgehakt kopen, op zich vind ik het niet de aller-spannendste smaak. Maar in dit gerecht is het echt super lekker en heel fris. Het is het lekkerst als het gehakt van dijvlees is gemaakt, dat heeft meer vet en dus meer smaak. Ik heb de bakjes nu zonder rijst gemaakt, maar daarna had ik nog best wel honger. Doe dus vooral wat gekookte rijst in je slablaadje voordat je het vlees er op doet. Anders is dit ook een heerlijk voorgerecht. Of je eet gewoon als avondeten 5 bakjes, want ze zijn echt super lekker!

Voor 2 personen

zonnebloemolie om in te bakken
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 tl kristalsuiker
300 gr kipgehakt
2 el vissaus
sap van een halve limoen
peper en zout
1/2 rode ui, fingehakt
2 bosuien, in dunne ringetjes
een handje koriander, fijngehakt
een handje munt, fijngehakt
kropsla om in te serveren

1. Zorg dat al je ingrediënten klaar staan. Verhit de olie in een wok of koekenpan op hoog vuur. Bak de knoflook ongeveer 20 seconden, kijk uit dat deze niet bruin wordt. Doe de suiker erbij en bak nog 10 seconden mee. Doe het gehakt in de pan en bak dit rul.

2. Doe als je geen rauwe stukjes gehakt meer ziet de vissaus in de pan en bak alles nog een minuut of 2. Breng op smaak met limoensap en eventueel peper en zout. Vissaus is ook al erg zout dus proef het eerst even doordat je dit doet.

3. Haal de pan van het vuur en roer de rode ui, bosui, koriander en munt door het gehakt. Serveer in blaadjes sla.

DSC_0080

One Comment

  1. Pingback: Sticky kip sla wraps - First We EatFirst We Eat

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*