Wontonsoep met Varkensgehakt

Ik heb eindelijk een slager gevonden die varkensgehakt verkoopt! Bij de meeste slagers kan je het alleen op bestelling of in enorme hoeveelheden krijgen. Maar hier kreeg ik het gewoon 1-2-3 mee, vers gedraaid waar ik bij stond. Ik wist niet wat me overkwam! Tijd om wontonsoep te maken dus. Zelf wontons maken is echt 100 keer lekkerder dan kant en klare bij de toko kopen. Het lijkt enorm veel werk maar dat valt reuze mee, ik was denk ik in een kwartiertje klaar met de wontons vullen en vouwen. Dan hoef je ze alleen nog maar te koken in de bouillon die je een paar minuten van tevoren op hebt gezet en je kunt genieten van een dampende kom goddelijke soep. Let wel op bij het kopen van de wonton velletjes, er moet op staan dat je ze kan koken of dat ze voor soep zijn. Sommige vellen zijn bedoeld om te frituren, ook heel lekker, maar dat bewaar ik voor een volgende keer.

Voor 4 personen

Bouillon
1 kippenbouillonblokje
25 gr gember, in plakken gesneden
1 teen knoflook, door midden gesneden
3 el sojasaus
Paksoi *

* Ik maak deze soep ook vaak met Chinese kool, je kan gewoon gebruiken wat jij lekker vindt.

Wontons
250 gr varkensgehakt
5 gr gember, heel fijn gehakt of geraspt
1 teen knoflook, heel fijn gehakt
1 bosui (het wit en het groen), fijngesneden
1 tl maizena
peper en zout op smaak
2 tl sojasaus
1 tl sesamolie
wontonvellen (ik heb er 28 gebruikt, maar het kan verschillen aan hoe vol je ze doet)

1. Doe 1L water in een pan en voeg het bouillonblokje, de gember en de knoflook toe. Doe een deksel op de pan en breng aan de kook. Draai wanneer het water kookt het vuur laag. Zo kunnen de smaken intrekken, maar hou wel de deksel erop, anders verdampt het water.

2. Meng alle ingrediënten voor de wontons, behalve de vellen in een kom en roer goed door. Maak de wontons door een klein beetje van het gehaktmengsel op een vel te leggen. Niet te veel, dan kan hij straks niet meer dicht.

3. Zet een kommetje met water neer waarin je je vingers nat kan maken. Maak de randen van de wonton nat en vouw hem dubbel bij de punten (zie foto). Breng de andere punten naar het midden en druk goed aan.

DSC_0933DSC_0942DSC_0947

4. Snijd de paksoi in hapklare stukken. Haal de gember en knoflook uit de bouillon en voeg de kool toe. Doordat de paksoi koud is zal het water stoppen met koken. Voeg wanneer het water weer kookt de wontons toe aan de soep en kook ongeveer 3 minuten mee. Schep de soep in kommen en blaas goed, het is warm!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*