Mosterd kip met knoflook boontjes

Ik heb dit gerecht de laatste tijd ongeveer een keer per week gegeten. Deels omdat ik het super graag met jullie wilde delen maar de foto’s elke keer niet lukten, deze heerlijke romige saus was niet echt besties met mijn camera. Maar vooral omdat het heel erg lekker en ook nog eens heel makkelijk is. Het is een heerlijk herfstig gerecht waarbij je niet te veel hoeft na te denken, echt comfort food. Het is het allerlekkerst als je er op het laatst nog wat verse dragon doorheen roert. Moeilijk te vinden, maar ik weet dat ze het bij Marqt verkopen en op de markt of bij de Turk zou je ook wel moeten kunnen slagen. En zonder dragon is het gelukkig ook al een goddelijk maal! Ik heb nu alleen maar kip en boontjes gegeten, maar dit is perfect met aardappelpuree of zelfs rijst. In ieder geval iets wat die heerlijke saus een beetje opneemt. De verhoudingen zijn overig niet heel erg belangrijk. Zolang je geen hele pot mosterd in de pan wil gooien kan je het wel een beetje op gevoel doen. Ook zijn deze boontjes lekker bij ongeveer alles. Die eet ik misschien nog wel vaker dan eens per week!

Voor 2 personen

Kip

4 kippendijen, zonder vel en het liefst ook zonder bot
peper en zout
flinke klont boter
1 glas witte wijn
1 el grove Zaanse mosterd
1 flinke el craime fraiche
verse dragon (optioneel)

Boontjes

olijfolie om in te bakken
400 gr sperziebonen, uiteinden er afgesneden
peper en zout
2 tenen knoflook, in dunne plakjes gesneden

1. Breng de kip op smaak met peper en zout. Verhit de boter op medium-hoog vuur in een pan waar ook een deksel op kan. Braad de kip goed aan in de boter, ongeveer 2 minuten per kant of tot de kip mooi goudbruin is. Blus af met de wijn. Voeg de mosterd en crème fraiche toe en roer alles goed door elkaar, maar kijk uit dat je de kip niet kapot maakt. Doe een deksel op de pan en laat het geheel ongeveer een half uurtje stoven.

– Kippendij wordt alleen maar malser hoe langer je hem kookt, het is dus niet erg als je het iets langer op laat staan. Veel langer dan een uur is ook niet goed, dan valt de kip op een gegeven moment uit elkaar.

2. Begin ongeveer 5 minuten voor de kip klaar is met de boontjes. Verhit de olie in een pan op hoog vuur. Voeg de boontjes toe en breng op smaak met peper en zout. Roerbak de boontjes ongeveer 2-3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak het geheel nog een paar minuutjes tot de boontjes gaar zijn maar nog wel knapperig.

2 Comments

  1. Nou, deze kip staat momenteel op het vuur! Ruikt alvast lekker. 🙂 Ik zocht iets makkelijks met wat ik in huis had (toevallig ook verse dragon, nog over van kerst) en dit klonk goed. Dus dank voor het recept! 🙂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*