Gepocheerde kip met knoflook en chili

De feestdagen zijn weer voorbij en dat betekent goede voornemens. En ook als je niet het goede voornemen hebt om er een gezond 2015 van te gaan maken, komt het vele eten je misschien eventjes de neus uit. Heel even dan. Dan is dit een heel lekker, licht en smaakvol recept.  

Kipfilet wordt snel droog, maar doordat je de filet pocheert in bouillon met gember en knoflook blijft de kip mals en wordt hij ook nog eens mega smaakvol. Kortom, een super healthy en lekker maal en het is zo klaar!

voor 2 personen

 • 2 kipfilets
 • 2 stukken gember van ca. 3 cm
 • 6 tenen knoflook
 • 500 ml kippenbouillon
 • 2 rode chilipepers
 • 2 tl vissaus
 • sap van 1/2 limoen
 • 3 el sojasaus
 • 2 el donkerbruine basterdsuiker
 • witte rijst of rijstnoedels om te serveren
 • komkommer, in dunne plakjes gesneden
 • fijngesneden koriander, munt en/of Thaise basilicum
 • zout en peper naar smaak

bereidingswijze

 • Breng de kip op smaak met peper en zout. Snijd een stuk gember in dunne plakjes en doe hetzelfde met 2 van de tenen knoflook. Breng de kippenbouillon met de gesneden gember en knoflook aan de kook. Doe de kipfilet in het kokende water en draai het voor zo laag dat de bouillon zachtjes pruttelt. Laat de kip 5 minuten in de pruttelende bouillon liggen en draai daarna het vuur uit. Laat de kip nog 10 minuten doorgaren in de bouillon.
 • Snijd de rest van de gember, knoflook en de pepers in grove stukken en doe deze in de keukenmachine met de vissaus, limoensap en ongeveer 60 ml van de bouillon en pureer. Voeg nog wat extra bouillon toe als dit nodig is om alles te pureren. Breng op smaak met zout en eventueel extra limoensap.
 • Meng de sojasaus met de basterdsuiker in een klein bakje tot de suiker is opgelost. Maak zodra de kip klaar is de borden op. Leg eerst je rijst of noedels in een bakje of diep bord. Leg hierop de kip en komkommer en giet wat bouillon over het geheel heen. Het is geen soep, dus een klein beetje bouillon is voldoende. Doe de verse kruiden op het gerecht en serveer met het soja/suiker sausje apart.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*