Sticky kip sla-wraps

Sla-wraps zijn voor mij de oplossing als ik zin heb in comfort food maar wel gezond wil eten. Ik postte eerder al dit recept maar heb er nu nog een ontdekt die misschien wel nog lekkerder is! Ik heb wat standaard Aziatische smaakmakers bij elkaar gegooid en dat was toevallig een succes, maar je kan het ook heel makkelijk aanpassen als je iets niet in huis hebt. Ik heb bijvoorbeeld sambal gebruikt maar als je een andere pittige chilisaus hebt staan, kun je die ook gebruiken.

En gebruik alsjeblieft kippendij! Het is namelijk lekker om de kip wel even op te laten staan zodat de marinade kan inkoken en heerlijk sticky wordt. Als je dat met borstfilet doet krijg je een droge bende, daar heeft niemand zin in. Heeft jouw supermarkt geen kippendijen? Je zou de marinade ook over vleugels kunnen gooien en die in de oven bakken tot ze gaar en lekker sticky zijn.

Ik at drie wraps als lunch, als je hier mee wil dineren zou ik meer wraps maken. Maar je kan ook alleen de kip maken en dat serveren met rijst en wat groenten (paksoi of Chinese kool bijvoorbeeld). De mogelijkheden zijn eindeloos!

voor 2 personen

 • 3 el sojasaus
 • 1 el sambal
 • 1 teen knoflook, fijngehakt
 • 1 tl geraspte gember
 • 1 el bruine suiker
 • peper en zout
 • 300 g kippendijfilet
 • 6 bladeren kropsla
 • komkommer, in dunne plakjes
 • koriander, fijngehakt
 • bosui, in dunne ringetjes
 • sesamzaad, geroosterd

bereidingswijze

 • Meng de sojasaus, sambal, knoflook, gember en bruine suiker. Breng op smaak mer peper en zout. Houd 2 el apart en meng de kip door de rest. Laat ca. 1 uur marineren.
 • Verhit een koekenpan of wok op hoog vuur, doe de kip en bijbehorende marinade in de pan en draai het vuur iets zachter. Bak de kip in 10-15 minuten gaar. Als het goed is geeft de kip wat vocht af in de pan. De kip is klaar als dit vocht is verdampt en de marinade sticky is, en als de kip is gaan karameliseren en dus knapperige stukjes heeft.
 • Zet een slawrap in elkaar door wat kip in een slablad te leggen en de komkommer, koriander, bosui en sesamzaad er bovenop te leggen. Doe er nog een heel klein schepje van de achtergehouden marinade over en smullen maar!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*