Salade met spinazie en zalm

Deze salade is zo klaar en echt heel erg makkelijk. Ik zou het bijna niet eens een recept durven te noemen. De dressing is heel simpel: olijfolie, citroensap, dille, zout en peper. Je kan ook, mocht je toevallig een potje zelfgemaakte vinaigrette in de koelkast hebben staan, hier gewoon wat dille aan toevoegen. Gebruik voor de dressing wel het sap van een verse citroen, niet van dat gekke spul uit een flesje.

Ik heb de komkommer in lange repen gesneden met een kaasschaaf, je kan hem natuurlijk ook in plakjes snijden. Dit is een perfecte snelle lunch of voorgerecht. Met wat brood erbij heb je ook een lekkere avondmaaltijd.

1. Meng de olijfolie, citroensap en dille tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

2. Meng de rest van de ingrediƫnten in een grote kom en verdeel over 4 borden.

voor 4 personen

  • 3 el olijfolie, extra vierge
  • 2 el citroensap
  • 2 el fijngehakte dille
  • 250 g bladspinazie
  • 250 g gerookte zalm
  • komkommer, in dunne plakjes gesneden
  • 3 lente-uien, in dunne ringetjes gesneden
  • peper en zout naar smaak

bereidingswijze

  • Meng de olijfolie, citroensap en dille tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de rest van de ingrediĆ«nten in een grote kom en verdeel over 4 borden. Dat was makkelijk he?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*