New York cheesecake

Iedereen houdt van cheesecake. Een dikke bodem met een romige vulling, what’s not to like? Je kunt eindeloos variëren: witte chocolade, een bodem van Oreo’s of maak er een lekkere vruchtensaus bij. Vandaag houden we het klassiek met de New York cheesecake, alleen op smaak gebracht met vanille. Cheesecake moet wel echt de goede consistentie hebben, niet te eiig en niet te zwaar. Deze cheesecake moet nog 5-6 uur in de oven staan nadat je de oven uitzet. Daardoor wordt hij heel mooi gaar en het resultaat is een silky smooth cheesecake.

bodem

 • Digestives, een heel pak min 4 of 5 koekjes
 • 50-80 g gesmolten boter

Vulling

 • 800 g mon chou
 • 300 g kristalsuiker
 • 185 ml volle melk
 • 4 grote eieren
 • 225 ml sour cream
 • merg van 1 vanillestokje
 • 60 g bloem

bereidingswijze

 • Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Doe de Digestives in een keukenmachine en hak totdat ze helemaal verkruimeld zijn. Als je geen keukenmachine hebt, kun je de koekjes ook in een theedoek vouwen en er met een pan of deegroller opslaan tot alles verkruimeld is.
 • Doe een deel van de gesmolten boter bij de verkruimelde koekjes en roer tot alle kruimels bedekt zijn met boter. Voeg extra boter toe tot het de goede substantie heeft. De kruimels moeten niet te nat zijn maar als je het mengsel aandrukt moet het wel vorm houden. Verdeel het mengsel gelijkmatig over een springvorm van 28 cm en druk aan. Bak 10 minuten.
 • Maak ondertussen de vulling door de mon chou met de suiker te mixen. Doe de melk erdoor en voeg de eieren een voor een toe. Roer na de eieren de sour cream en de vanille er door. Zeef het bloem en meng door de rest van de vulling tot alle bloem is opgenomen. Bak 1 uur, zet hierna de oven uit en laat de cheesecake nog 5-6 uur in de oven staan met de deur dicht. Zet de cheesecake in de koelkast en laat hem afkoelen voordat je hem serveert.
new york cheesecake

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*