Kippenvleugels met vijfkruiden

Alsjeblieft, hier is het recept voor de makkelijkste kippenvleugels ooit. Drie ingrediënten (als je zout en olie niet meetelt) en de oven doet bijna al het werk. In Chinees vijfkruidenpoeder zit anijs, kaneel, kruidnagel, venkelzaad en szechuanpeper, perfect gemixt zodat jij het niet meer hoeft te doen.

Je gaart de kippenvleugels eerst zonder extra vet in de oven. Daarna bak je ze nog even op in de pan waardoor ze extra knapperig worden. Wat lente-ui erdoor en dat was het alweer. Ik heb deze vleugels de laatste maand zeker een keer per week gegeten. En het is heerlijk met Chinese kool, gebakken met wat knoflook en gember.

Voor 3 personen

  • 1 kg kippenvleugels
  • 2 el vijfkruidenpoeder
  • 4 stengels lente-ui, in dunne ringetjes gesneden
  • zout naar smaak
  • zonnebloemolie om in te bakken

bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Verspreid de kip over een met bakpapier beklede bakplaat. Sprenkel het vijfkruidenpoeder over de kip en breng de kip op smaak met zout. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de kip uit de oven en verhit een grote wok of koekenpan op hoog vuur. Voeg zonnebloemolie toe en doe als deze heet is de kip in de pan. Bak de kip in ca. 2 minuten knapperig. Voeg de lente-ui toe en bak nog 1 minuut mee.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*