Salsa verde

Salsa verde is eigenlijk meer een zomersaus, door de frisse smaken en verse kruiden. Maar ik eet het lekker gewoon het hele jaar door. Het is namelijk ongeveer overal lekker bij. Eet het bij biefstuk, een sappige varkenskotelet of een gezond stukje witvis. Of gebruik het als basis voor een killer sandwich (deze met mortadella en zachte kaas bijvoorbeeld).

In de koelkast blijft het wel een paar dagen goed en je kunt het dus ongeveer overal op smeren; de hele week genieten! Het is het lekkerst om alle ingrediënten met de hand te snijden, een leuk klusje voor in het weekend. Maar je kan natuurlijk ook alles in de blender gooien, dan is deze heerlijke saus in vijf minuten klaar. Kijk zelf maar waar je zin in hebt.

ingrediënten

  • 1 bosje peterselie
  • 2 handenvol basilicum
  • 2 tenen knoflook
  • 1 augurk, in kleine blokjes gesneden
  • 1 el kappertjes, fijngehakt
  • 4 ansjovisfilets
  • 1 el Dijon mosterd
  • 2-3 el rodewijnazijn
  • 8 el olijfolie, extra vierge
  • peper en zout naar smaak

bereidingswijze

  • Hak de peterselie, basilicum en knoflook superfijn. Voeg de blokjes augurk en kappertjes toe en snijd de ansjovis fijn. Voeg deze ook toe aan de saus samen met de mosterd en rodewijnazijn.
  • Voeg de olijfolie langsaam toe terwijl je alles door elkaar roert, totdat je de gewenste substantie hebt. Breng op smaak met peper en zout.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*