Sticky kippenvleugels in de pan

Kip is echt het meest veelzijdige stukje vlees. Wie vaak bij mij eet heeft al menig kippenvleugel verorberd, deze bijvoorbeeld, of deze. Niets is zo makkelijk als vleugeltjes marineren en de in de oven gooien, dus ik varieer er graag op los. Dit keer alleen geen oven maar gewoon een pan, zo kunnen ook de ovenloze mensen van dit heerlijke recept genieten.

Vleugels zijn ideaal omdat ze een kortere kooktijd nodig hebben dan grotere stukken kip, perfect voor een doordeweekse maaltijd dus. Deze variant is met een Chinese saus, die door steranijs en oestersaus een hele diepe smaak krijgt en super mega sticky wordt. Lekker herfstig dus, as far as chicken wings go. Dit gerecht is lekker met rijst en paksoi of Chinese kool, of andere groenten waar je zin in hebt.

voor 3-4 personen

  • 1 kg kippenvleugels
  • 1 el verse gember, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl gedroogde chilivlokken
  • 1 steranijs
  • 5 el sojasaus
  • 4 el sake
  • 4 el oestersaus
  • 3 el mirin
  • 3 el suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 2 stengels lente-ui, in dunne ringetjes
  • 1 limoen, in parten
  • zonnebloemolie, om in te bakken

bereidingswijze

  • Verhit zonnebloemolie in een pan waar alle kippenvleugels in passen op middelhoog vuur. Bak de kippenvleugels tot ze aan alle kanten goudbruin zijn, 5-10 minuten.
  • Voeg de gember, knoflook, chilivlokken en steranijs toe. Roer goed en laat ca. 1-2 minuten meebakken. Voeg de rest van de ingrediënten toe. Laat het geheel ca. 10 minuten pruttelen op laag vuur.
  • Draai na 10 minuten het vuur hoger en laat alles 8-10 minuten koken tot de saus dikker wordt. Blijf goed roeren zodat de kip niet aanbrandt. Haal de steranijs en kaneel uit de pan en roer de bosui erdoorheen. Serveer met limoenpartjes.

2 Comments

  1. Hello! These look so good they make my mouth water. I would really like to make these but I don’t know Dutch, so could you please translate this recipe? I hope you can. Have a good day.

    • Hi Rita,

      Thanks so much! You can just enter the text in translate.google.com. It might not be flawless but it should be enough to understand the recipe fully 🙂 Have fun cooking!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*