Kip met koriander-limoensaus

Dit recept is heerlijk voor op een warme dag. De limoen en vissaus zorgen voor een frisse smaak en de kip heeft een goddelijk knapperig velletje. Dit is het lekkerst met dikke rijstnoodles, deze kan je niet bij elke supermarkt halen (uiteraard wel bij de toko). De meeste supermarkten hebben wel dunne rijstnoodles, maar je zou dit in principe ook met rijst kunnen eten. Als je maar iets lekkers hebt om het sausje mee te mengen.

De kip moet wel bijna een uur in de oven, maar de daadwerkelijke tijd dat je aan het koken bent is heel kort. Ik ben zelf enorm fan van koriander, maar ik weet dat veel mensen dat niet zijn. Voor een gerecht dat korianderkip heet, vind ik het eigenlijk niet eens zo naar koriander smaken. De koriander zorgt vooral voor een frisse kruidige smaak, maar het kan natuurlijk dat echte korianderhaters hier heel anders over denken.

Voor 2 personen

grote handvol verse koriander
1 el zeezout
1/2 tl gemalen koriander
1 el boter
2 kippenbouten
200 gr gekookte rijstnoodles
paksoi
olie om in te bakken

saus
handvol verse koriander
1 groene peper, in grove stukken gesneden
1 bosui, in grove stukken gesneden
1 tl kristalsuiker
1,5 el limoensap
1,5 el vissaus

Voor 2 personen

 • 1 grote handvol koriander
 • 1/2 tl korianderpoeder
 • 1 el boter
 • 2 kippenbouten
 • 200 g rijstnoedels, gekookt
 • 300 g paksoi
 • neutrale olie, om in de bakken
 • 1 el zeezout

voor de saus

 • 1 grote handvol koriander
 • 1 groene peper, grof gehakt
 • 1 lente-ui, grof gehakt
 • 1 tl kristalsuiker
 • 1,5 el limoensap
 • 1,5 el vissaus

bereidingswijze

 • Verwarm de oven voor op 200 ºC. Doe de koriander (vers en gemalen), het zout en de boter in een keukenmachine en hak het zo fijn dat het op pesto lijkt (kan ook met de staafmixer of met de hand). Leg de kip in een ovenschaal en besmeer met het botermengsel, bak 30 minuten. Verlaag de temperatuur naar 175 ºC en bak de kip nog 20 minuten. Als je bang bent dat de koriander verbrandt, kun je de schaal afdekken met aluminiumfolie.
 • Wanneer je de temperatuur verlaagt is het tijd om de rest van het gerecht te maken. Bereidt de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en zet apart, eventueel met wat olie erop tegen plakken.
 • Doe alle ingrediënten voor de saus in een keukenmachine/staafmixer/vijzel en hak/maal fijn.
 • Was en snijd de paksoi en bak deze ongeveer 3-5 minuten tot het witte gedeelte zacht genoeg is om te eten.
 • Haal de kip uit de oven. Verdeel de noedels over de borden, serveer met de kip en paksoi. Besprenkel de kip en noedels met nog wat extra saus. Eet smakelijk!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*